26 april 2024
tisdag, 26 juni 2018 12:00

Catena hyr ut till Solid Försäkring

Skrivet av 
alt
Fastigheten Vångaträdet 20, med sitt karaktäristiska 8-våningshus, är strategiskt belägen i anslutning till E4/E6 i södra Helsingborg och omfattar drygt 25.000 kvm. Den uppfördes mellan 1958 och 1990 och kontorsbyggnaden ritades 1974 av de danska arkitekterna Bengt Blasberg och Henrik Jais-Nielsen.


Näringslivet i södra Helsingborg sjuder av aktivitet. Nu flyttar även Solid Försäkring AB in i Aller Medias gamla 8-våningshus på Landskronavägen, som Catena köpte i fjol. Solid är en del av Resurskoncernen där även Resurs Bank ingår. Inflyttning i företagets nya lokaler på Råå sker i november.
    

– I takt med att antalet medarbetare i Resurskoncernen har blivit fler har vi vuxit ur våra nuvarande lokaler på Ekslingan i Helsingborg. Vi ser fram emot att under hösten flytta in i vårt nya kontor där vi kan erbjuda våra medarbetare en bra arbetsmiljö och fortsätta utveckla Solids verksamhet, säger Marcus Tillberg, vd Solid Försäkring.
    

Plan fyra och fem i kontorsdelen anpassas för Solid Försäkring. I övrigt inhyser fastigheten även industri- och logistiklokaler och entréplanet rymmer en restaurang, öppen för allmänheten. Sedan Catena förvärvade fastigheten i fjol har ett tiotal nya hyresgäster hunnit flytta in.
    

– Vi renoverar och moderniserar i takt med att fastigheten fylls på med hyresgäster – utöver affärspotentialen vi ser, så känns det mycket bra att Catena kan bidra till ett fortsatt aktivt näringsliv i området och värna om en byggnad som satt prägel på Helsingborgs stadsbild under flera decennier, säger Göran Jönsson, regionchef Helsingborg på Catena.