24 april 2024
tisdag, 26 juni 2018 12:02

​CBRE startar nytt affärsområde

Skrivet av 
alt

Johan Billing, Jenny Asmunsson och Christer Skagerlind ska driva CBRE:s nya affärsområde Building Consultancy.


​CBRE fortsätter att satsa på sin nordiska verksamhet och etablerar affärsområdet Building Consultancy som ska hjälpa kunderna med att utveckla och förädla fastigheter och projektidéer. De som ska driva nya affärsområdet är Johan Billing, Jenny Asmundsson och Christer Skagerlind.
    

– CBRE kommer nu att kunna bidra i hela projektkedjan från tidiga skeden via genomförande till förvaltning och affär. Erbjudandet täcker rådgivning till privata, publika och allmännyttiga aktörer med fastighetsverksamhet kopplat till bostäder, kommersiella fastigheter eller samhällsfastigheter, säger Patrik Kallenvret, vd för CBRE Sweden.
    

Ansvarig för det nya affärsområdet blir Johan Billing, som närmast kommer från eget konsultbolag i fastighetsbranschen och dessförinnan var affärsutvecklingschef för Strabag Projektutveckling. Tidigare har han arbetat på Vasakronan, Diligentia, Fabege, Drott, NCC och Skanska.
    

Jenny Asmundsson, kommer närmast från Nacka kommun där hon var affärsutvecklingsdirektör och fastighetsdirektör. Hon har bred erfarenhet från både privat och allmännyttig fastighetsverksamhet samt styrelsearbete. Tidigare har Asmundsson arbetat på Drott, Skanska och Sveriges Radio Förvaltning.
    

Christer Skagerlind, kommer också från eget konsultbolag i fastighetsbranschen och var dessförinnan vd för NAI Svefa Fastighetsutveckling, och har tidigare arbetat på Fastighetsägarna Stockholm, Drott och JM.
    

– Det känns roligt och spännande att få fortsätta att utveckla de projekt och kundrelationer som vi skapat i vårt konsultbolag Orion Projekt och att med hjälp av CBREs goda varumärke, stora affärsutbud och breda kompetens kunna bredda och växa i projektgenomförande- och projektutvecklingsaffären, säger Johan Billing.