25 april 2024
tisdag, 26 juni 2018 15:19

Balder lanserar Frölunda Park

Skrivet av 
alt
De boende i Frölunda Park får cykelavstånd till Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Linnéstaden och havet. Bild: Carbonwhite

 

Frölunda Park, är namnet på det nya bostadsområde som Balder bygger i Frölunda. Ambitionen är att skapa ett stadsmässigt stråk i området kring Lergöksgatan. I detta ingår cirka 550 nyproducerade bostäder, nya butiker och livsmedelsaffärer, modernisering av befintliga grönområden, renovering av de så kallade Stjärnhusen samt ett bygge en ny skola. Frölunda Park ska genomföras i fyra projektetapper och förväntas stå klar 2021. Skanska står för entreprenaden och Trafikkontoret för upprustning och underhåll av gator.

 

Balder äger och förvaltar sedan tidigare hyresrätterna Stjärnhusen i området Västra Frölunda och tillsammans med nyproduktionen kommer bostadsområdet bilda Frölunda Park. De nya bostäderna ska uppföras utmed Lergöksgatan och Munspelsgatan på ytor som idag huvudsakligen används som parkeringsplatser.

 

De första av de fyra projektetapperna – Sjöstjärnan – håller just nu på att färdigställas med planerad inflyttning 2019. Nu har även försäljningen av det andra projektet Strandsnäckan startats, medan de tredje- och fjärde projektetapperna planeras med preliminär inflyttning år 2021.