19 april 2024
onsdag, 27 juni 2018 12:53

Wihlborgs avtalar med Exakta i Malmö

Skrivet av 
alt
Exakta flyttar produktion och kontor till Wihlborgs fastighet Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö.


Wihlborgs har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med Exakta om 10.700 kvm produktionsyta och 4.000 kvm kontor i Norra Hamnen i Malmö. Exakta är en av Sveriges ledande grafiska koncerner och erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster, både konceptuella, digitala och tryckta. Verksamheten som är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har cirka 260 anställda och en omsättning om 500 Mkr.
    

I januari 2019 flyttar Exakta in sin produktion i fastigheten Stenshuvud 3 i Norra Hamnen i Malmö och i oktober flyttar företaget även sitt huvudkontor till samma fastighet. Därmed slår Exakta samman fyra enheter som alla suttit på olika platser i Malmö och bildar en stor enhet i Norra Hamnen.
    

– Malmö växer åt flera håll och genom att samlokalisera Exaktas verksamhet till en effektiv enhet i ett intressant geografiskt läge får området som helhet ytterligare växtkraft, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
    

– Det är en utmanande tanke att flytta hela verksamheten i Malmö till ett och samma ställe. Wihlborgs har från första mötet varit en trygg partner och hjälpt oss att hitta en bra lösning. Den erfarenhet och bredd som Wihlborgs har är av stort värde för Exakta, säger Håkan Larsson, koncernchef på Exakta.