19 april 2024
måndag, 02 juli 2018 14:18

Catena säljer i Huddinge och köper i Morgongåva

Skrivet av 
alt
Catena köper fastigheten Snesholm 1:16 i Morgongåva, Heby kommun, Uppsala län. Hyresgäst är Apotea med en återstående kontraktstid om 11,5 år.


Catena säljer sin ägarandel av fastigheten Huddinge Regulatorn 2 för ett underliggande fastighetsvärde om 390 Mkr. Affären sker som bolagsförsäljning och köpare är WA Fastigheter AB som tillträder hela fastigheten den 3 september 2018. Fastigheten bedöms ha ett läge som på sikt inte lämpar sig för logistiklager. Affären är helt i linje med den tanke som Catena och WA Fastigheter AB haft för fastigheten vid den första transaktionen för drygt ett år sedan. Köpeskillingen för den resterande joint venture andelen uppgår till drygt 95 Mkr, vilket är i nivå med bokfört värde.
    

Affären frigör medel och resurser för Catena att istället fortsätta fokusera på moderna logistikanläggningar i rätt läge för såväl fjärrgods som för citylogistik. Ett exempel på en sådan investering är en nybyggd logistikfastighet i Morgongåva med e-handelsföretaget Apotea som långsiktig hyresgäst.

 

Catena köper denna fastighet av Domarbo Skog AB genom en bolagsaffär till ett åsatt fastighetsvärde om 280 Mkr. Köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 77 Mkr, varav en del finansieras via egen kassa och en del erläggs med nyemitterade aktier i Catena.
    

Emissionen innebär ett kapitaltillskott om 50 Mkr. Teckningskursen i emissionen om cirka 175 kr per Catena-aktie baseras på de tio senaste handelsdagarnas snittkurs och innebär att Domarbo Skog äger 285.330 aktier i Catena, vilket motsvarar 0,76 procent av samtliga aktier efter emissionen.
    

Fastigheten i Morgongåva har en tomtareal om 83.000 kvm och en uthyrningsbar yta om 38.000 kvm, ett hyresvärde om drygt 18 Mkr. Hyresgästen Apotea har en kvarvarande kontraktstid om 11,5 år. Fastigheten har ett strategiskt läge i ett logistikkluster. Den är både klimatneutral och energieffektiv och har Sveriges största solcellsanläggning på taket.
    

– Morgongåva Företagsparks expansion fortsätter och genom den här affären kan vi fortsätta med ytterligare nybyggnationer för e-handels- och logistikverksamheter inom företagsparken, säger Henrik Lindley, vd Domarbo Skog Aktiebolag och Morgongåva Företagspark AB.