24 mars 2019
fredag, 27 juli 2018 20:12

Invesco i Europas största affär med Unibail

Skrivet av 
alt
Unibails huvudkontor Capital 8 , omfattar 45.000 kvm i hjärtat av Paris.

 

Invesco Real Estate har avtalat att förvärva Unibails huvudkontor Capital 8, en 45.000 kvm stor kontorsbyggnad med en  tomt om 10.000 kvm i Paris CBD. Köparen ska betala Unibail-Rodamco-Westfield totalt 789 miljoner euro, cirka 8,13 Mdr kr, vilket innebär att affären är den största för en enskild fastighet i Europa.

 

Den slutliga stängningen av transaktionen beräknas ske under fjärde kvartalet 2018.

 

Andy Rofe, CEO för Europe på Invesco, säger i pressmeddelande:
– Förvärvet av Capital 8 markerar en milstolpe för Invesco Real Estate som den största enskilda europeiska tillgången i vår historia. Capital 8 är en ikonisk byggnad med flexibilitet  som genom tillgångens storlek, har en dominerande ställning och stark exponering i hjärtat av Paris 8: e arrondissement, stadens främsta ekonomiska centrum och ett landmärke nära Champs Elysees.

 

Capital 8 är fullt uthyrd till 17 hyresgäster. Komplexet, som nyligen renoverades 2016, omfattar 11 våningar i fyra sammankopplade byggnader med över 500 parkeringsplatser. Capital 8 har en hög servicenivå med hälsocenter och gym, tre restauranger och konferenslokaler. Dessutom innehåller Capital 8 två inre anlagda gårdar och 5.800 kvm grönytor samt en hållbar effektivitet som erkänns genom sin BREEAM-certifiering.

 

Unibails avyttring av Capital 8 är en del av försäljningen om 3 miljarder dollar, cirka 26,5 Mdr kr, som omfattas som en del av Unibails europeiska aktivrotationsprogram under de närmaste åren.

 

Rådgivare i för köparen Invesco var Linklaters, Victoires Notaires Associés, Archers, PwC, Deloitte, Humakey och Artelia Invesco Real Estate. Rådgivare för säljaren Unibail-Rodamco-Westfield var BNP Paribas Real Estate och Jones Lang Lasalle, Maître François Thomé, SCP Ginisty & Associés och Lacourte Raquin Tatar.