19 april 2024
torsdag, 16 augusti 2018 11:09

Scandic öppnar Trondheims största hotell

Skrivet av 
alt
Karta over Nyhavna i Trondheim där platsen för Scandics nya hotell är markerad. Bild: Bane NOR Eiendom


Scandic Hotels har tecknat ett långt hyresavtal med Bane NOR Eiendom och Utstillingsplassen Eiendom om drift av ett nytt hotell i stadsdelen Nyhavna, i Trondheim. Hotellet blir stadens största konferenshotell med 425 rum och konferensfaciliteter på närmare 4.000 kvm. Hotellet förväntas öppna 2022.
    

– Genom att upprätta Trondheims största hotell skapar vi en attraktiv mötesplats för stadens befolkning såväl som för besökare. Trondheim är en stad med stor potential som konferensdestination, bland annat på grund av stadens läge ”mitt i landet” och med goda flygförbindelser till övriga delar av landet, säger Svein Arild Steen-Mevold, Managing Director för Scandic Hotels Norge.
    

Nyhavna är en stadsdel i Trondheim under utveckling. Hamnområdet har präglats av industri men nu ska mycket göras om till bostäder och näringsverksamhet. Det blir en ny stadsdel med unikt kulturarv och närhet till vattnet.
    

– Detta är ett väldigt spännande projekt för oss. Nyhavna har potential för att bli ett levande och attraktivt område i Trondheim och ett vackert, nytt hotell här kommer ge stadsutvecklingen en flygande start, säger Petter Eiken, vd för Bane NOR Eiendom.