28 april 2024
onsdag, 22 augusti 2018 11:26

Castellum uppför Emigranten i Göteborg

Skrivet av 
alt
Emigranten i Göteborg uppförs intill Amerikahuset i anslutning till Masthuggskajen.


Intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset utökar bolaget sitt fastighetsbestånd med kontorshuset Emigranten Göteborg – toppmoderna kontorslokaler i bästa läge. Fastigheten får en uthyrningsbar yta om 4.200 kvm och planeras vara klar för inflyttning våren 2020.
    

Emigranten Göteborg uppförs i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden.
     

– Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, vd Region Väst i Castellum.
    

Emigranten Göteborg får stora kvadratiska fönster i princip från golv till tak och alla våningsplan kommer att ha utsikt mot vattnet och hamnen. På taket byggs en gemensam takterrass med ett utomhuskontor som komplement till arbetsplatserna inomhus.
 

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld, en av Sveriges högsta miljöcertifieringar för byggnader. Certifieringen ställer höga krav på byggnadens utformning och prestanda där energieffektivitet, behaglig temperatur och luftflöde, dagsljusinsläpp och materialval utan miljörisker är några exempel.