14 maj 2024
onsdag, 22 augusti 2018 15:57

Kinesiska GLP satsar 41 Mdr på logistik i Europa

Skrivet av 
alt
Ming Mei, grundare och vd för GLP.

 

Noterade GLP, med säte i Singapore, har stängt totalt 4 miljarder euro, 41,3 Mdr kr, i två nya fonder för logistikfastigheter i Europa. De nya investerarna i fonderna är bland annat Korea Fire Officials Credit Union, Oxford Properties, Quad Real Property Group och Tesco Pension Investment.

 

Efterfrågan från institutionella investerare är fortsatt stark och GLP planerar att skapa ytterligare fondmedel för investeringar i logistikfastigheter i Europa. GLP, som är fondförvaltare, behåller en andel 13 procent av kapitalet i båda fonderna.

Ming Mei, grundare och vd för GLP, säger i ett pressmeddelande:

– Vi är glada att ytterligare öka vårt fondkapital och vi välkomnar nya partners samtidigt som vi stärker befintliga långsiktiga investerarrelationer. Efterfrågan från institutionella investerare till partner med GLP är fortsatt stark och vi planerar att skapa ytterligare fonder för investeringar i hela Europa.

 

I december 2017 investerade GLP 4,0 miljarder dollar i förvärvet av Gazeley, en av världens främsta utvecklare och investerare av logistiklager och distributionscentraler i Europa. Totalt förvaltar Gazeleys en operativ portfölj om 1,6 miljoner kvm samt med ytterligare på 1,4 miljoner kvm i beslutade förvärv, koncentrerat till Storbritanniens, Tysklands, Frankrikes och Nederländernas strategiska logistikmarknader.

 

GLP är den ledande globala leverantören av moderna logistikanläggningar och teknikledda lösningar, med över 50 miljarder dollar, cirka 454 Mdr kr, i förvaltat kapital i samtliga fastighets- och private equity-segment. Bolagets fastighetsfonder är en av de största i världen, då den förvaltar fastigheter omfattande över 62 miljoner kvm.