14 maj 2024
torsdag, 23 augusti 2018 10:40

Regio köper för 2,1 Mdr i Jönköping

Skrivet av 
alt
Fastighets AB Regio etablerar sig i Jönköping genom ett storförvärv från Ekblads Fastigheter.


Fastighets AB Regio har köpt sju centralt belägna fastigheter med en uthyrningsbar area om 70.000 kvm i Jönköping city. Säljare är Ekblads Fastigheter och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 2.130 Mkr.
    

Genom denna bolagsaffär förvärvas fastigheterna Almen 6, Andelen 3, Ansvaret 2, Apeln 44, Apoteket 6, Asken 2 och Astern 11. Portföljen består till största del av kontors- och handelslokaler med inslag av bostäder, gym och hotell. Tillträde sker den 3 september.
    

Förvärvet stärker Regios roll som ledande långsiktig fastighetsägare av kontors- och handelsfastigheter i växande svenska regionstäder. Regio har därmed genomfört förvärv inom handel och kontor till ett fastighetsvärde om drygt 7 Mdr kr sedan 2015.
    

– Jönköping är Sveriges tionde största stad sett till befolkning och med sin goda befolkningstillväxt och starka näringsliv passar förvärvet mycket väl in i Regios strategi, säger Eric Bergström, vd för Fastighets AB Regio och partner Brunswick Real Estate.
    

Ralf Ekblad, vd och ägare Ekblads Cityfastigheter i Jönköping AB, säger:
– Allt har sin tid – efter 20 års fastighetsutveckling i Jönköping city med över 150 olika förädlingsprojekt och hårt arbete, vilket bidragit till att utveckla city – blev det en mycket bra lösning att överlåta ägandet till ett bolag som representerar det långsiktiga svenska pensionskapitalet. Där finns nu både kapital, kunnande och nya visioner på hur Jönköping city kan fortsätta att utvecklas vidare. Beslutet att sälja har involverat tre generationer i familjen Ekblad. Detta ger mig och min familj möjlighet att utveckla andra sidor av livet och markerar slutet på ett kapitel i mitt liv som började som snickarlärling i Ekblads 1971.
    

Fastighetsförvaltning och utveckling av portföljen kommer att ske i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner). P&E Fastighetspartner AB, som i dagsläget förvaltar fastigheter åt Regio i flertalet städer, har fått uppdraget att förvalta och utveckla portföljen. I samband med förvärvet tar P&E över den befintliga förvaltningsorganisationen inom Ekblads Fastigheter och etablerar således en lokal organisation med mycket god kännedom om såväl fastigheterna som staden.
    

Regios rådgivare i samband med förvärvet var Kilpatrick Townsend, PropCon och PwC. Ekblads rådgivare var Mannheimer Swartling, PwC och Catella.