23 april 2024
torsdag, 30 augusti 2018 13:53

Pangea lanserar branschledande hotellteam

Skrivet av 
alt
Bård Bjølgerud, partner och vd för Pangea Property Partners.

 

– Vår kompetens på den nordiska hotellmarknaden är unik och vi breddar nu vårt tjänsteerbjudande i samband med hotelltransaktioner samt rådgivning kring operatörsval, kontraktsförhandlingar, strategi och finansiering. Vi är glada över att kunna presentera den här satsningen som möter ett växande intresse för nordiska hotellfastigheter, både från traditionella hotellinvesterare och nya aktörer, säger Bård Bjølgerud, partner och vd för Pangea Property Partners.

 

Varje månad kommer Pangeas hotellteam att publicera en analysrapport om den nordiska hotellmarknaden. Rapporten innehåller statistik om utbudet av hotell, efterfrågan och kapacitetsutnyttjande, transaktioner, utvecklingen för de noterade hotellbolagen, nyheter från branschen, kommande projekt och siffror för respektive huvudstad, samt flygplatsstatistik.

Rapporten besvarar bland annat följande:

1. Vad är tillväxten på de nordiska hotellmarknaderna hittills i år?

Vilket nordiskt land har den högsta beläggningsgraden?

3. Och vilken huvudstad?

4. Vilka är de största nordiska hotelltransaktionerna i år?

5. Hur ser flygplatsstatistiken och andra nyckelparametrar ut för hotellnäringen?

6. Vilka noterade hotellfastighetsbolag har gått bäst respektive sämst?

 

Pangeas hotellteam består av tre befintliga partners, Bård Bjølgerud, Erik Høvik och Thomas Andersson, samt två nyanställningar, Victoria Tichit och Tobias Årfelt.

 

Victoria Tichit har erfarenhet från hotellfastighetsrådgivning på JLL Hotels & Hospitality i Paris.

 

Tobias Årfelt kommer från hotellrådgivaren Annordia i Stockholm, där han varit ansvarig för en rad hotellprojekt från tidig analys till genomförande.

 

– Pangea är marknadsledande inom nordiska hotellfastighetsaffärer med en marknadsandel över tid på cirka 50 procent. Vårt utökade hotellteam kommer att bistå både nordiska och internationella kunder med grundlig analys, årtionden av erfarenhet, bevisad projektledningsförmåga och ett unikt nätverk, både i regionen och internationellt, säger Bård Bjølgerud.