16 april 2024
torsdag, 30 augusti 2018 14:12

Niam säljer stort till Kielo i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Patrik Andersson, partner på Brunswick Real Estate.

 

Fastighetsbolaget Kielo, som drivs av Brunswick Real Estate, har förvärvat en kontorsportfölj om 53.000 kvm med tre fastigheter i Helsingfors huvudstadsregion (HMA). Portföljen såldes av NIAM.

 

De tre fastigheterna ligger i etablerade kontorsområden runt Helsingfors; Vantaankoski, Herttoniemi och Leppävaara. Alla byggnader är moderna kontor byggda mellan 1991 och 2013. Fastigheterna är nära fullt uthyrd till mer än 40 hyresgäster. Transaktionen är Kielos femte förvärv sedan bolaget bildades av Brunswick Real Estate i oktober 2017.

 

Patrik Andersson, partner på Brunswick Real Estate säger:
– Vi är väldigt glada att meddela genomförandet av Kielos första förvärv i HMA. De förvärvade tillgångarna stärker Kielos portfölj ytterligare attraktivitet. Vår investeringsstrategi fortsätter att fokusera på moderna och högkvalitativa kontor på etablerade platser.

 

Hanna Rauhala, fondchef på Brunswick Real Estate säger:
– Vi har tittat på företagets första verksamhetsår för att genomföra strategin för förvärv och kapitalförvaltning. Vårt mål för det kommande året är att fortsätta tillväxten i bolaget och dess fastighetsportfölj.

 

Fastighetsbolaget Kielo har sedan starten i oktober 2017 genomfört fem investeringar i växande finländska regionalstäder och HMA. Portföljen består för närvarande av 161.400 kvm moderna kontorsbyggnader, med en majoritet av tillgångarna byggda sedan år 2000. Bolaget har en aktiv kapitalförvaltningsstrategi och eventuella äldre byggnader i portföljen kommer gradvis att uppgraderas. Värdet på Kielos fastighetsportfölj ligger nu nära 500 miljoner euro.