17 augusti 2019
måndag, 03 september 2018 12:22

Dyrt att sparka Erik Karlin, vd för Tobin

Skrivet av 
alt
Erik Karlin grundade Tobin Properties år 2010. Nu avgår han från bolaget, vilket ledde till att aktiekursen i Tobin Properties steg med 26 procent.

 

Grundarna av Tobin Properties, vd Erik Karlin och transaktionschefen Johan Varlands, fick en budpremie för sina aktieinnehav för att sluta. Bolagets huvudägare Klövern köper de bådas aktieposter om totalt 3,2 miljoner aktier för 17 kronor styck. Det innebär en budpremie om 50 procent jämfört med stängningskursen i fredags om 11,30 kr/aktie. Beslutet var efterlängtat, eftersom Karlin och Varland har lett ett dött bolag det senaste halvåret med en nära nog obefintlig försäljning om 18 bostäder. Beslutet att Karlin och Varland avgår innebar att aktiekursen steg med drygt 26 procent till 14,10 kr som betalt vid middagstid.

 

Aktiekursen för Tobin har varit usel, med en aktie som rasat 52 procent sedan årsskiftet före avskedsbesluten. I februari betalade Klöver 150 Mkr för 42 procent av aktierna i Klövern. Frågan blir nu om Klöver ska försöka avregistrera bolaget från börsen om Klövern lyckas äga 90 procent av aktierna i Tobin Properties.

 

Erik Karlin lämnar posten som vd med omedelbar verkan. Styrelsen inleder processen att rekrytera en ny ordinarie vd för Tobin Properties. Patrik Mellgren har utsetts till tillförordnad vd i Tobin Properties. Patrik Mellgren kommer närmast från Klövern AB, där han arbetar som projektutvecklingschef i Region Stockholm/Mellan. SF