24 april 2024
måndag, 03 september 2018 13:57

Platzer och NCC byggstartar Kineum

Skrivet av 
alt
Namnet Kineum bygger på grekiskans ”kineo” – att sätta i rörelse – vilket speglar målet med att skapa en byggnad som blir ett forum för nytänkande, kreativitet och möten.  För formgivningen svarar Reflex Arktitekter.


Med detaljplan i laga kraft är byggstarten nära för NCC och Platzer gemensamma projekt Kineum, om totalt cirka 42.000 kvm uthyrningsbar yta i ett attraktivt läge i Gårda intill Ullevimotet i Göteborg. Projektet genomförs i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet, som beräknas få ett fastighetsvärde på drygt 2,3 Mdr, färdigställts under år 2022.
    

Projektet inkluderar en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett nytt landmärke i form av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell med 230 rum, mötesplatser och service.
    

För hotellkonceptet svarar ESS Group, som har tecknat ett 20-årigt hyresavtalsom omfattar cirka 15.000 kvm.
    

– Vår styrka är att utveckla inbjudande och levande miljöer där helheten bidrar till att skapa en hållbar och attraktiv stadsdel i en viktig knutpunkt i Göteborg. Kineum blir ett nytt landmärke och vi ser fram emot att få sätta spaden i backen, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.
    

Efter uthyrningen till ESS Group uppgår den aktuella uthyrningsgraden i projektet till drygt 65 procent.
    

– Genom ett gott samarbete med Stadsbyggnadskontoret och övriga intressenter kan vi nu komma igång. Kineum kommer att bli ett nav i Gårda som kommer att sjuda av aktivitet, säger P-G Persson, vd Platzer.