Skriv ut denna sida
måndag, 10 september 2018 13:04

Serafim köper mark i Österåker

Skrivet av 
alt

Bild från ett av Serafim Fastigheters pågående småhusprojekt i Nacka.


Serafim Fastigheter förvärvar 35.000 kvm råmark strax utanför Åkersberga i Österåkers kommun i nordöstra Stockholm. I området, som ligger i direkt anslutning till Österåkers Golfklubb, planerar Serafim att tillsammans med kommunen utveckla bostäder i blandad bebyggelse med småhus och flerbostadshus.
    

Österåkers Golfklubb genomför en stor omvandling med målet att utvecklas till en av Skandinaviens mest spännande golfanläggningar där fokus även är mer än bara golf. Världsgolfaren Henrik Stenssons bolag ligger bakom designen av klubbens nya banor där den ena banan är under produktion och beräknas stå färdig under det tredje kvartalet 2019.
    

Utöver golfbanor har Österåkers Golfklubb byggt padelbanor samt längdskidspår och framöver kommer även andra aktiviteter som löparspår och mountainbikespår m.m. att adderas till anläggningen.
    

– Bostadsläget i anslutning till golfklubben är unikt. Vi ser framför oss en blandning av småhus och flerbostadshus som riktar sig mot en aktiv och hälsomedveten målgrupp i olika åldrar. Handelsområdet i anslutning till golfklubben samt goda kommunikationsmöjligheter bidrar till den helhet som slutkund söker, säger Rickard Jacobsson, vd Serafim Fastigheter.

Senaste från Redaktionen