17 augusti 2019
måndag, 10 september 2018 13:10

Modejätten River Island bommar igen i City

Skrivet av 
alt
River Island slår igen sin butik i Gallerian på Hamngatan på grund av dålig lönsamhet. Kvar har River Island två butiker i Stockholm, dels i gamla Pub-huset på Drottninggatan, dels i Mall of Scandinavia i Solna.

 

Sedan år 2014 är den brittiska modejätten River Island etablerad i Stockholm. Först öppnade River Island en butik i Gallerian, om 1.170 kvm, i Stockholm, vilket var den första i Sverige. 

 

Sedan år 2016 har River Island öppnat ytterligare två modebutiker i Stockholm, en i Mall of Scandinavia i Solna och en i gamla Pub-huset på Drottninggatan 

 

Men nu väljer kedjan att stänga butiken i Gallerian på grund av kedjans dåliga lönsamhet. 

 

– På grund av att det internationella detaljhandelslandskapet ständigt utvecklas har vi beslutat att stänga vår butik i Gallerian i linje med utvecklingen för vår flaggskeppsbutik i Stockholm, placerad på Drottninggatan, som öppnade hösten 2016, skriver River Island i en kommentar till Market. 

 

Enligt Market växte förlusten i River Islands tre butiker i Stockholm från 10,6 Mkr till 37,5 Mkr. 

 

– Vi har haft diskussioner över en lång tid utan att nå varandra. Just nu ser vi över de ytorna och hur vi bäst kan använda dem för att göra Gallerian till en ännu attraktivare handelsplats, säger Marta Jarzabek Hulthén, tillförordnad marknads- och kommunikationsansvarig för Stockholm City hos ägaren AMF fastigheter, till Market. 

 

River Island Sweden AB har mottagit ett aktieägartillskott på 23,9 Mkr från River Island Holdings vid årsskiftet 2016. En kontrollbalansräkning upprättades vid halvårsskiftet 2017. 

 

I en kommentar kan sägas att det är problem med dålig lönsamhet för flera brittiska butikskedjor, vilket Fastighetsaktien tidigare har skrivit om. Över 11.000 butiker har slagit igen sedan år 2008 i England.


Se länk:

http://www.fastighetsaktien.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=17680:fortsatt-butiksd%C3%B6d-i-england&Itemid=320