Skriv ut denna sida
tisdag, 11 september 2018 12:20

Klövern avtalar med Samsung i Kista

Skrivet av 
alt
Samsung kommer att hyra drygt 10 procent av ytorna  i Kista Gate.


Klövern har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Samsung avseende cirka 4.750 kvm kontorsyta i fastigheten Kista Gate (Helgafjäll 4+7). Inflyttning beräknas ske i augusti 2019.
    

I Kista Gate har under 2017 och 2018 även tecknats hyresavtal med bland annat Baxter Medical, Climeon, Celgene och Novartis. Av fastighetens totala yta om cirka 41.600 kvm återstår nu cirka 23.000 kvm kontorsytor att hyra ut.
     

– Det är glädjande att Klöverns utveckling av Kista Gate till en toppmodern multi-tenant fastighet attraherar en berikande mix av företag. Vi hoppas kunna teckna ytterligare ett antal hyresavtal i Kista Gate under 2018, säger Rutger Arnhult, vd Klövern.
    

Även i flera av Klöverns övriga fastigheter i Kista visar uthyrningen en positiv utveckling. Det gäller bland annat Time Building (Borgarfjord 4) som har uppgraderats till en toppmodern kontorsfastighet.
    

Dessutom ska Choice Hotels som planerat under årets fjärde kvartal öppna ett nytt hotell på cirka 7.000 kvm i fastigheten Knarrarnäs 4. I den fastigheten kommer Klövern även att öppna ett kontorshotell under det egna varumärket First Office, vilket utökar kedjans totala antal kontorshotell till 63.

Senaste från Redaktionen