17 augusti 2019
onsdag, 12 september 2018 13:43

Tjurens framgång kräver ny vd

Skrivet av 
alt
Niklas Haglund, till vänster, och Jesper Annerstedt, till höger, på taket av Urban Escape.

 

Med en stark tillväxt och god lönsamhet samtliga år sedan 2010, blir Jesper Annerstedt vd för Tjuren Projektpartner. Han närmast kommer från Midroc Property Development.


Annerstedt kommer spela en väsentlig roll i att förvalta det vi skapat fram till nu, men även expandera verksamheten med fler affärsområden säger Niklas Haglund, avgående vd på Tjuren.

 

– Jag tvekade aldrig när frågan kom. Tjuren har en otrolig prestationskultur i alla led, en team-anda som många i branschen avundas och medarbetare som närmast kan beskrivas som elitseriespelare. Att få vidareutveckla den operativa verksamheten är en otrolig möjlighet och ära, säger Jesper Annerstedt.

 

Förutom att få bolaget att växa har Tjuren ett uppdrag att avsluta. Visionen för Tjuren ska realiseras och man kommer med säkerhet leda flertalet av de största projekten. Men samtidigt som det planeras har man äran att leda AMF:s Urban Escape-satsning i mål.

 

Urban Escape har varit ett långt och otroligt givande projekt för Niklas Haglund och än är det inte slut. Kvarteret med sina 130.000 kvm beräknas vara färdigbyggt och uthyrt till hundra procent från mitten på nästa år.

 

– Sedan 2011 har jag fått vara delaktig i Urban Escape. I rollen som projektchef har jag ansvarat för produktion, förhandlat och varit ombud i alla de stora hyresgästrelationerna och mycket mer. Har man Petter Stordalen, Spotify, EQT och WeWork med flera i kvarteret blir det inte en lugn stund, det vill jag lova. Mest stolt är jag ändå över Stockholm under stjärnorna, ett underbart projekt för staden och något som är till för alla. Jag vill även passa på att tacka Mats Hederos för allt hans stöd och engagemang – han har haft en stenhård övertygelse och varit en aktiv beslutsfattare och stor del av projektet, säger Niklas Haglund.

 

Men med ny vd räknar inte Niklas Haglund med att gå sysslolös.

 

– Nu när Jesper kliver på som vd för kan vi tillsammans ta oss an fler affärsområden. Här kommer Jespers mångfacetterade bakgrund väl till pass och Tjuren kommer kunna bli den mest kompletta rådgivaren inom bygg och fastighet. Dessutom kan jag passionerat etablera sektionerna fastighetsutveckling och transaktionsstöd, säger Niklas Haglund.

 

Tjuren Projektpartner omsatte 74 Mkr år 2017 med en vinst om 14,2 Mkr.