30 mars 2020
torsdag, 13 september 2018 10:38

Atrium Ljungberg hyr ut 17.000 kvm i Life City

Skrivet av 
alt
Fastigheten Life City kommer att ha en total uthyrbar area om cirka 27.000 kvm fördelat på sex våningar plus entréplan. Placeringen är unik med närhet till några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet. Bild: Scheiviller Svensson Arkitektkontor


Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med Academic Work som väljer att samla delar av verksamheten i nya Life City i Hagastaden, Stockholm. Academic Work kommer att hyra drygt 17.000 kvm kontor i fastigheten som beräknas stå färdig under första halvåret 2021. I och med uthyrningen startar Atrium Ljungberg nu projektet Life City, som får en total uthyrbar yta om cirka 27.000 kvm. Den totala investering beräknas bli cirka 1,9 Mdr kr inklusive markförvärv och hyresvärdet cirka 118 Mkr.
    

Academic Work rekryterar och hyr ut studenter och akademiker (”young professionals”) som befinner sig i början av karriären. Bolaget är ett av de största bemannings- och rekryteringsföretagen på tjänstemannasidan i Sverige och verkar inom en mängd branscher, bland annat life science, och har tillsammans med systerkoncernen AWX närmare 1. 000 medarbetare på olika platser i Stockholm.
    

– Vi ser fram emot att flytta in i Life City och samla flera av våra verksamheter under ett och samma tak för vidare expansion. Det geografiska läget känns spännande, där vi ser fram emot att bli en ännu starkare del av life science klustret som växer fram. Atrium Ljungbergs lyhördhet och långsiktiga perspektiv har varit en starkt bidragande del i vårt beslut, säger Johan Skarborg, CEO på Academic Work.
    

Atrium Ljungbergs ambition med Life City är att huset ska bli den självklara mötesplatsen för alla som är verksamma inom life science i Hagastaden.
    

– Vi är väldigt glada över att Academic Work valt Life City för att samla delar av sin verksamhet i Stockholm. Vi ser hela huset som en möjliggörare där ett kunskapsintensivt bolag som Academic Work blir en viktig del i en helhet, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.