Skriv ut denna sida
tisdag, 18 september 2018 12:45

Byggstart för Hotell Tapetfabriken

Skrivet av 
alt
Hotell Tapetfabriken i Sickla med 156 rum kommer att öppna år 2020. Bild: Walk the Room AB


Under måndagen togs ett nytt steg i utvecklingen av Sickla, Nacka, då det första spadtaget för Hotell Tapetfabriken genomfördes. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs och Nordic Choice Hotels COO Katalin Paldeak satte tillsammans upp en tapetvåd med Kåbergs klassiska mönster, som en symbol för starten av hotellbygget. Hotellet öppnar 2020, på samma plats som Kåbergs startade sin tapettillverkning för över hundra år sedan.
    

– Sickla har en stor dagbefolkning med kontor, handel, gymnasieskolor, kultur och service. Hotellet och kommande bostadskvarter ger även befolkning nattetid, vilket ökar trivseln och tryggheten i staden. Hotellet blir en inbjudande mötesplats med till exempel restaurang som tillför Sickla kvaliteter som även andra än hotellgäster kan nyttja, säger Annica Ånäs.
    

Nordic Choice Hotels ska driva hotell Tapetfabriken genom sin kedja Clarion Collection. Hotellet kommer att innefatta 156 hotellrum och en lobbyyta om 2.000 kvm med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Originalteglet från den gamla fabriken kommer att återanvändas och ambitionen är att ta till vara historien även i hotellverksamheten.
    

Intill Tapetfabriken byggs Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, och lite längre bort är grundarbetet för det första bostadskvarteret på Nobelberget igång. År 2026 ska tunnelbaneutbyggnaden till Sickla vara klar och i juni i år presenterades ett förslag på ett 23 våningar högt stationshus.

Senaste från Redaktionen