Skriv ut denna sida
tisdag, 18 september 2018 17:53

Kilenkrysset satsar stort i Barkarbystaden

Skrivet av 
alt
Kilenkrysset bygger kontor med totalt 800 arbetsplatser i expansiva Barkarbystaden.

 

Järfälla kommun har skrivit ett köpe- och exploateringsavtal med Kilenkrysset som ska etablera kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag.

 

– Det är en glad nyhet för hela Järfälla att Kilenkrysset väljer att investera i kontorslokaler i Barkarbystaden. Nu är vår gemensamma målsättning att få till en huvudkontorsetablering här inom kort. Det skulle kunna innebära hundra-tals nya arbetstillfällen och ett lyft för hela det lokala näringslivet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Avtalet gäller fastigheten, Barkarby 2:2, om 35.000 kvm ljus BTA vilken kommer att byggas i två etapper. Köpe- och exploateringsavtalet avser den västra delen av fastigheten Barkarby 2:2. Exploateringen omfattar kontorsbebyggelse om 20.400 kvm ljus BTA, motsvarande 500 arbetsplatser. Samtidigt tecknar Kilenkrysset och Järfälla kommun markanvisningsavtal för den östra delen av fastigheten Barkarby 2:2 där Kilenkrysset planerar att bygga kompletterande kontorsbebyggelse om 13.400 klbvm ljus BTA, motsvarande 300 arbetsplatser, och 9.000 kvm BTA parkeringsgarage.

 

– Vi är imponerade över tillväxttakten i Järfälla och hur stark viljan är att hitta bra och hållbara lösningar. Barkarbystaden är ett spännande område med ett fantastiskt läge, och vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen ytterligare, säger Jens Persson, vd på Kilenkrysset.

Senaste från Redaktionen