Skriv ut denna sida
onsdag, 19 september 2018 10:09

NCC investerar 2,5 Mdr i Bromma

Skrivet av 
alt
NCC bygger en ICA Maxi, ett lägenhetshotell samt kontor intill handelsplatsen Bromma Blocks. Projektet klassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam i nivån Excellent. Bild: BAU


NCC köper en fastighet av ICA Fastigheter intill handelsplatsen Bromma Blocks och skaffar sig en byggrätt om cirka 50.000 kvm för kontor, handel och hotell. Samtidigt har bolaget tecknat 15-åriga hyresavtal om cirka 20.000 kvm för en Maxi ICA Stormarknad och ett Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter. Den totala investeringen för NCC beräknas uppgå till cirka 2,5 Mdr kr. Cushman & Wakefield har varit säljarens rådgivare.
    

Fastigheten ligger vid infarten till Bromma flygplats med direkt anslutning till kommande tvärbanestation. Området ligger strategiskt vilket skapar goda förutsättningar för att utveckla nya moderna arbetsplatser. Närområdet är också ett utpekat stadsutvecklingsområde som successivt utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler.
    

– Vi är stolta över att skapa ett nytt och attraktivt kontorserbjudande i Bromma. Samtidigt utvecklar vi en levande plats med ett starkt serviceutbud och närhet till kommunikationer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.
    

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och affären är villkorad av bygglov. Byggstart beräknas ske under årets sista kvartal och entreprenaden orderregistreras i affärsområdet NCC Building Sweden. Projektet färdigställs i etapper där Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat beräknas öppna i början av 2021 medan projektet som helhet beräknas vara färdigställt i slutet av samma år.

Senaste från Redaktionen