26 april 2024
onsdag, 19 september 2018 13:28

Datscha lanserar Area Plus

Skrivet av 
alt
Jacob Philipson, vd för Datscha.

 

Sverige är ett av världens mest transparanta länder i världen när det kommer till fastighetsinformation. Men det finns dock stora svarta hål i tillgången på information avseende specialfastigheter. Därför lanserar Datscha Fastighet Area Plus, som tack vare bolagets egna research tillgängliggör unik information om specialfastigheter.

 

Den typ av information som Datscha nu kan erbjuda har inte tidigare varit tillgänglig på ett strukturerat och samlat sätt. Ambitionen är att fylla det tomrum som finns avseende information om specialfastigheter och att öka transparensen på fastighetsmarknaden.                 

 

Bara inom typkoderna 823 och 825 finns det cirka 17.000 fastigheter där information har saknats om till exempel: Area, lokalslag, byggår, populärnamn samt byggnads- och verksamhetsklass.

 

– Vi har som mål att hjälpa fastighetsmarknaden skapa transparens. För några år sedan lanserade vi vår egensamlade information avseende fastighetstransaktioner som sker i bolagsform vilket nu blivit en branschstandard. Nu tar vi nästa steg och släpper Area Plus som innehåller egeninsamlade och detaljerade data om specialfastigheter. Informationen är idag okänd för marknaden – inte ens skatteverket har kännedom om denna information, säger Jacob Philipson, vd för Datscha.