19 april 2024
torsdag, 20 september 2018 10:53

Skandia säljer byggrätter till Riksbyggen i Malmö

Skrivet av 
alt
Skandia Fastigheter ansvarar för att Masthusen i Västra Hamnen utvecklas till en hållbar stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel, service, gym, äldreboende och bibliotek.


Skandia Fastigheter säljer ett kvarter med bostadsbyggrätt Masthusen, i hjärtat av Västra Hamnen, Malmö, till Riksbyggen. Därmed får Masthusen 190 nya bostäder, inflyttningsklara till våren 2022.
    

Affären gäller kvarter 13, med fastigheterna Bilen 24 och Bilen 25, i stadsdelens soligaste hörn som idag består av en parkeringsyta. Här planeras nu kvartersbebyggelse med hus i 5-12 våningar – allt hållbarhetscertifierat enligt Breeam.
    

– I och med denna försäljning får vi extra tryck i bostadsproduktionen. Riksbyggen har under året färdigställt tre bostadsfastigheter i Masthusen och har ytterligare två i produktion. Vi har stort förtroende för deras genomförandekraft och slutprodukt, säger Tim Prevolnik, marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter i Malmö.
    

Efter kvarter 13 blir det ytterligare bostäder, för att svara upp mot den stora efterfrågan, men Skandia planerar även för en förskola, möjligen ett hotell, och för andra verksamheter som gör Masthusen komplett för de som vistas, bor, jobbar och handlar där.