Skriv ut denna sida
torsdag, 20 september 2018 12:32

Fullt uthyrt på Stockholms Centralstation

Skrivet av 
alt
Byggnaden för Stockholms centralstation uppfördes efter ritningar av arkitekt Adolf W. Edelsvärd och den har därefter om- och tillbyggts ett flertal gånger. De största förändringarna skedde 1925–1928 då den stora centralhallen kom till, ritad av arkitekt Folke Zettervall, samt i mitten på 1950-talet då stationen kopplades ihop med Stockholms tunnelbana via den nya underjordiska gångtunneln och hallen. Byggnaden är sedan 1986 ett statligt byggnadsminne. Sedan år 2008 har en omfattande renovering och ombyggnad av Stockholms centralstation skett.

 

Kontoren på Stockholms Centralstation är nu fullt uthyrda då Jernhusen tecknat avtal med det svenska tech-bolaget Zound Industries. Bolaget flyttar in på ytterligare 1.640 kvm och hyr med detta totalt 3.640 kvm på stationen för sina cirka 200 medarbetare.


Zound Industries är känt för varumärken som Marshall och Urbanears och skrev nyligen på ett exklusivt avtal med Adidas om att producera deras kommande ljudprodukter. Detta innebär en expansion och Zound Industries väljer att stanna kvar på Centralstationen. Just närheten till goda kommunikationer och den centrala staden förblir en viktig aspekt då läget underlättar för både kommunikationer och rekrytering.

 

– Ett centralt läge är mycket viktigt för våra anställda och hjälper oss att attrahera nya duktiga medarbetare. De unika kontorslokalerna fungerar också som ett nav för kreativitet, innovation och tech, vilket är perfekt för ett växande företag som Zound Industries, säger Mariana Sundin, HR Director, Zound Industries.

 

Jernhusen har varsamt utvecklat de unika kontorsytorna med stora salar med högt i tak, fina trägolv och med många originaldetaljer från 1872.

 

– Stockholms Centralstation är Sveriges mest centrala läge och en bra utgångspunkt för alla slags möten och affärer, säger Pontus Larsson, chef Förvaltning på Jernhusen.

 

Jernhusen har märkt ett ökat intresse från tech-bolagoch andra företag som vill testa okonventionella och kreativa kontorskoncept. I Jernhusens kontorshus Glasvasen i Malmö pågår just nu ett projekt där Jernhusen tillsammans med en hyresgäst sammanför digitala tjänster med en fysisk kundmötesplats. Jernhusen inspireras av detta och fortsätter utveckla framtidens fastigheter tillsammans med hyresgästerna.

Senaste från Redaktionen