Skriv ut denna sida
tisdag, 02 oktober 2018 10:06

Skandia förtätar i Jakobsberg

Skrivet av 
alt

Skandia bygger bostäder på parkeringsytor i Jakobsberg.


Skandia Fastigheter har fått klartecken av Järfälla kommun att byggstarta ett nytt kvarter med totalt 104 lägenheter i centrala Jakobsberg. En plats som tidigare bestod av parkeringsplatser omvandlas därmed till nya bostäder och gröna, sociala ytor.
    

Skandia äger sedan tidigare tre bostadsfastigheter med över 200 hyresrätter i Jakobsbergs centrum. Dessa har under de senaste åren renoverats, och ambitionen har länge varit att även ersätta stora parkeringsytor på marken intill med nya bostäder och stora gröna gårdar. Den 28 september kom klartecknet från Järfälla kommun och det första spadtaget tas inom kort.
    

– Det här är ett utmärkt exempel på hur man kan skapa något riktigt bra av en på många sätt dåligt använd yta. Samtidigt har planprocessen varit ovanligt snabb och smidig, vilket vi lyckats uppnå genom kombinationen gott syfte, långsiktig utvecklare och enad, framsynt kommun. Nu ser vi fram emot att se asfalt bli till hem, säger Bo Jansson, fastighetschef Bostäder på Skandia Fastigheter.
    

Parkeringsbehovet kommer att tillgodoses även i framtiden med drygt 60 platser under mark. Men fokus läggs på miljövänligare transportsätt, genom 557 cykelplatser. De nya fastigheterna får även i övrigt en tydlig miljöprofil och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Lägenheterna – samtliga i hyresrättsform – kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm och inflyttning beräknas ske hösten 2020.

Senaste från Redaktionen