28 april 2024
tisdag, 02 oktober 2018 13:13

Pandox köper Radisson Blu Glasgow för 455 Mkr

Skrivet av 
alt
Radisson Blu Glasgow har 247 rum, 15 konferensrum, pool/gym samt ett komplett F&B-erbjudande. Hotellet drivs under ett managementavtal med Radisson Hospitality Group.


Pandox har ingått avtal om förvärv av Radisson Blu Glasgow i Skottland. Hotellet är ett fullservicehotell med 247 rum och ett starkt läge i centrala Glasgow. Köpeskillingen uppgår till 39 MGBP, motsvarande cirka 455 Mkr, och ska finansieras med nytt banklån samt befintliga kreditfaciliteter.
    

Affären förväntas slutföras och tillträde ske under årets fjärde kvartal. Hotellet kommer att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Det förväntas under 2018 bidra med motsvarande cirka 150 Mkr i intäkter och motsvarande cirka 20 Mkr i cash earnings, mätt i årstakt.
    

– Förvärvet av Radisson Blu Glasgow är industriellt riktigt och möter samtliga våra förvärvskriterier. Hotellet är ett fullservicehotell i premiumsegmentet med ett attraktivt centralt läge och en stark marknadsposition med efterfrågan från samtliga delsegment. Med förvärvet fortsätter även Pandox expansion i Storbritannien med ytterligare ett lönsamt hotell, säger vd Anders Nissen.
    

Förvärvspriset motsvarar ett direktavkastningskrav om cirka 7 procent. Transaktionen sker genom förvärv av en kombination av aktier (fastighet) och inkråm (operatörstillgångar) från en institutionell investerare.