22 februari 2020
fredag, 05 oktober 2018 10:52

Newsec rådgivare för Slussens handel

Skrivet av 
alt
Slussens framtida handelsplats kommer att omfatta cirka 8.000 kvm LOA.


Stockholm stad bygger om Slussen från grunden och Newsec har vunnit upphandlingen om att bli strategisk rådgivare för försäljningen av områdets handelsplats. Syftet är att finna stadsutvecklare som kan bidra till att förverkliga stadens vision om Slussen som en levande mötesplats.
    

Stockholm stad planerar bland annat en handelsplats på cirka 8.000 kvm LOA, fördelat på två plan under mark med ett 50-tal butiker. Newsec ska vara stadens rådgivare och bistå med handledning inför en försäljning med fokus på hur och med vilka aktörer Slussens handelsplats kan utvecklas på bästa sätt.
    

– Det här är en viktig pusselbit i stadens utveckling. Vår målsättning är att hitta en långsiktig fastighetsägare att samarbeta med i utvecklingen av Slussen som en attraktiv mötesplats, säger Peter Svärd, projektchef Slussen, Stockholms stad.
    

– Att få förtroendet att genomföra ett sånt här prestigeuppdrag känns jättekul och är ett kvitto på styrkan i vårt erbjudande inom värdering, analys och strategisk rådgivning. De senaste åren har vi dubblerat antalet rådgivare och breddat vår kompetens, vilket gör att vi kan ta oss an även den här typen av komplexa uppdrag, säger Ulrika Lindmark, chef för värdering & strategisk analys, Newsec Advisory i Sverige.