22 februari 2020
måndag, 08 oktober 2018 13:22

Nytt rekord för Bostadsförmedlingen i Stockholm

Skrivet av 
alt
Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingens i Stockholm.

 

Efter årets första åtta månader räknar Bostadsförmedlingen upp sin prognos för antalet förmedlade lägenheter till cirka 13.500 för helåret 2018. Detta skulle innebära över 1.000 lägenheter fler än de 12.384 som förmedlades under det tidigare rekordåret 2015 och nästan 2.000 fler än förra året.

 

– Jag är glad att så många bostadsbolag väljer att lämna sina lediga lägenheter till oss. Det är ju självklart det som i slutändan avgör hur många lägenheter vi kan förmedla till de som valt att stå i vår kö, säger Bostadsförmedlingens vd Christer Edfeldt.

 

Det finns flera faktorer som samverkar till ökningen. Nya partners bidrar till tillskottet, liksom flera stora aktörer som har ökat sin inlämning av lägenheter jämfört med samma period 2017. Dessutom har inlämningen av nyproducerade lägenheter varit stor. Bedömningen är att det kommer in cirka 2.800 nybyggda bostäder i år – 200 fler än förra året.

 

– Det här visar på en positiv utveckling. Ju fler lägenheter som lämnas till bostadskön desto fler lägenheter kommer alla bostadssökande stockholmare till del. Jag hoppas att antalet lägenheter som lämnas till bostadskön fortsätter öka kommande år, säger Ann-Margarethe Livh (V), ordförande i Bostadsförmedlingen.