22 februari 2020
onsdag, 10 oktober 2018 10:29

Derome och Bovieran lanserar Nova

Skrivet av 
alt
Henrik Svahn, affärschef på Derome Plusshus, och Magnus Rudén, projektledare på Bovieran.


I november inleder Derome produktion i sin nya husfabrik i Värö utanför Varberg. Det innebär att företaget kommer att kunna utöka sin produktion – bland annat för Balders dotterbolag Bovieran som utvecklar bostadshus för seniorer med stort fokus på trygghet, social samvaro och gemenskap.
    

– Vi var ute efter ytterligare en långsiktig partner med kapaciteten att leverera hög kvalitet i tid. Efter noggranna utvärderingar föll valet på Derome Plusshus, vilket vi är väldigt glada över, säger Sören Runsteen, vd Bovieran.
    

Samarbetet med Derome ger Bovieran möjligheten att erbjuda ett nytt koncept i form av Bovieran Nova. Konceptet består av hus, byggda i trä, med ett flexibelt antal lägenheter som enklare kan byggas på ett större antal tomter av varierande storlek.
    

– Vi ser att många orter kan bli aktuella för nya Bovieran Nova, med tanke på vilket anpassningsbart koncept det är. I dagsläget har vi ett antal orter i åtanke för den nya hustypen, som bland annat Torekov, Färjestaden och Karlskrona, säger Magnus Rudén, projektledare på Bovieran.
    

– Samarbetet går helt i linje med Derome Plusshus affärsidé om att bygga med hög kvalité när kunden inte vill kompromissa mellan pris, modern utformning eller miljövänlighet. Vi ska utveckla det nya konceptet tillsammans kontinuerligt, för att sträva efter att kvalitet och effektivitet går hand i hand, säger Henrik Svahn, affärschef på Derome Plusshus.
    

Sedan tidigare har Bovieran arbetat fram tre hustyper. Dessa är Bovieran Bella med 48 lägenheter som finns på 19 platser i Sverige idag, Bovieran Flora med 54 lägenheter där de första projekten färdigställs i till vintern i Vänersborg och Borgholm, och Bovieran Viola med ett 50-tal lägenheter med fler gemensamhetsytor och fler lägenhetsstorlekar. Huset har precis samma storlek som ett klassiskt stadskvarter för att enklare kunna bli en del av en befintlig stadskärna. Ett projekt av Bovieran Viola är planerat att uppföras i Haninge.