26 mars 2019
fredag, 12 oktober 2018 09:08

UMA Solna strand etablerar i Grow

Skrivet av 
alt
Grow i Solna strand slår upp portarna under 2019. Illustration: Carbon white/Tham & Videgård

alt
Humlegårdens kontorsfastighet Grow i Solna strand har takterrasser.

 

Finska Technopolis har tecknat avtal om 2.780 kvm i Humlegårdens nya kontorsfastighet Grow i Solna strand, med inflyttning under 2019. Här etableras co-workingkonceptet UMA Workspace.

 

I Solna strand, endast 10 minuter från Stockholm city, uppför Humlegården kontorsfastigheten Grow med en uthyrningsbar yta om 25.000 kvm. Bland de kommande hyresgästerna återfinns Arbetsförmedlingens huvudkontor. Sedan tidigare är det även klart att K-märkt öppnar en restaurang i entréplanet.

 

UMA stärker serviceutbudet
Genom etableringen av UMA förstärks serviceutbudet i Solna strand ytterligare. Uthyrningen avser 2.780 kvm på plan 7 och 8 i Grow med preliminärt tillträde i september 2019. UMA Solna strand kommer att erbjuda 44 kontor, 170 arbetsstationer och tre konferensrum. Etableringen i Grow blir bolagets tredje anläggning i Stockholm.

 

Kännetecknande för Grow är den höga arkitektoniska kvaliteten, signerad arkitekterna Tham & Videgård. Byggnaden ska bidra till att skapa arbetsglädje, inspirera och främja samarbete mellan människor.

 

– UMA Solna strand är ett koncept som kompletterar det övriga serviceutbudet på ett mycket bra sätt. Det skapar flexibilitet för de befintliga hyresgästerna i området, genom att de får tillgång till ytterligare lokaler när behov uppstår. Mötet mellan människor är en av de viktigaste ingredienserna för att skapa en dynamisk stadsdel och i utvecklingen av Grow har vi haft ett särskilt fokus på just detta, säger Maria Lidström, Stadsutvecklingschef på Humlegården.

Solna strand förnyas

 

Platsen där Grow uppförs genomgår en omfattande omdaning där Humlegården utvecklar hela stråket och förvandlar det som tidigare förknippades med lätt industri och kontorskomplex till en välkomnande stadsdel med ett stort serviceutbud.

 

I november 2018 öppnar Grow Hotel strax intill, som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.