18 april 2024
torsdag, 01 november 2018 13:02

Fabege köper för 750 Mkr i Flemingsberg

Skrivet av 
alt
På fastigheten Regulatorn 1 finns bland annat denna kontorsbyggnad.

alt
Bilden visar byggnad på fastigheten Batteriet 3.


Fabege förvärvar tre stationsnära fastigheter i Flemingsberg av Vincero Fastigheter AB. Affären gäller fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och 4 och det sammanlagda fastighetsvärdet i förvärven uppgår till cirka 750 Mkr.
    

Förvärvet är en del av den satsning som Fabege i konsortium med WA-fastigheter presenterade i augusti. Tillsammans med Huddinge kommun ska de verka för att utveckla Flemingsberg till internationell affärs- och forskningshubb benämnd Stockholm South Business District. Visionen och viljan är att skapa en plats med 50.000 boende, 50.000 arbetande och 50.000 besökare.
    

– Det är spännande att vi är igång med detta viktiga projekt tillsammans med Huddinge kommun. Det behövs attraktiva arbetsplatser, på södra sidan, nära där människor bor och att även utnyttja ledig kapacitet i redan befintlig infrastruktur är dubbelt klokt. Vår förhoppning är att stadsdelen kommer skapa bättre balans och konkurrenskraft för hela Stockholmsregionen, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.
    

– Det är med stor tillfredställelse som vi ser att en så etablerad stadsdelsutvecklare som Fabege har bestämt sig för att stärka tillväxten i regionen och att vi kan bidra till den satsningen. Det är definitivt något vi tror gynnar den långsiktiga värdetillväxten i vårt övriga bestånd i Huddinge, säger Robin Rutili, vd för Vincero AB.