27 april 2024
måndag, 05 november 2018 14:56

F. Scott Ball, ny vd för Citycon

Skrivet av 
alt
Amerikanen F. Scott Ball blir Citycons nya vd från och med den 1 januari 2019.

 

Styrelsen i Citycon Oyj har utsett amerikanen F. Scott Ball till Citycons nya vd från och med den 1 januari 2019. Samtidigt blir Henrica Ginström bolagets nya COO.

 

I mer än tre decennier av omfattande erfarenhet inom detaljhandeln, är Ball en veteran inom branschen för köpcentrum. Innan han gick med i Citycon, var han grundare och ordförande för ett bolag med rådgivning för fastighetsinvesteringar inom detaljhandeln. Tidigare fungerade han som COO hos Starwood Retail Partners, innan dess hade han flera ledande befattningar, i bland annat hos Oxford Properties i Kanada och hos The Mills Corporation samt hos The Rouse Company i USA.

 

Ball ersätter Citycons nuvarande vd Marcel Kokkeel, som har tjänstgjort som vd sedan 2011. Kokkeel avgår den 1 januari 2019 för att vara rådgivare till Citycon fram till 1 maj 2019.

 

Henrica Ginström, som är finsk medborgare, har varit med Citycon i nästan åtta och hon tjänstgör för närvarande som kommersiell direktör för Citycon i Norge.

 

Chaim Katzman, styrelseordförande i Citycon, säger:

– Vi välkomnar Scott Ball till Citycon. Han tar med sig sin breda kompetens inom detaljhandeln och han har ett starkt rekord av proaktiv förvaltning, och vi tror att han är rätt person att leda företaget i den snabbväxande detaljhandelsmarknaden. Samtidigt vill vi tacka Marcel Kokkeel för hans värdefulla bidrag till Citycon i nästan åtta år. Kokkeel har varit en ledande ledare i övergången från ett bolag med fastighetsvärde om på 2,5 miljarder till ett nordiskt bolag med nästan 5 miljarder euro i fastighetsvärde.

 

Från och med 1 januari 2019 kommer Citycons företagsledning att bestå av: F. Scott Ball, verkställande direktör, Eero Sihvonen, finansdirektör och vice verkställande direktör, Henrica Ginström, Chief Operating Officer, Tom Lisiecki, Chief Development Officer och Anu Tuomola, General Counsel.