20 april 2024
tisdag, 06 november 2018 14:46

Streetfood och vegetariskt i Knäppingsborg

Skrivet av 
alt
Kvarterskrogen Asken har tagit över lokalerna som tidigare inhyste Fiskmagasinet och Enjoy i Knäppingsborg, Norrköping, för att öppna en ny restaurang.

 

Mat från olika delar av världen, inspiration från streetfoodkulturen och stort fokus på vegetariska rätter. Nu får Norrköping och Knäppingsborg en ny, spännande restaurang för både helkvällsmåltider och spontana barhäng.

 

Kvarterskrogen Asken har tagit över lokalerna som tidigare inhyste Fiskmagasinet och Enjoy. Nu är visionen att de båda lokalerna ska leva tillsammans under samma koncept, med en passage emellan. I konceptet ingår en underliggande helhet som bär upp två olika inriktningar: fokus på mat i före detta Fiskmagasinet, och fokus på skönt barhäng i före detta Enjoys lokaler.

 

Asken har hörsammat Norrköpingsbornas stora efterfrågan på vegetarisk mat, och det kommer därför att vara minst 51 procent vegetariska rätter på menyn.

 

Inspirationen till menyn kommer från all världens streetfood, vilket gör att nuvarande Burgarbarens burgare flyttar över torget och in i den nya restaurangen.

 

– Vi vill att maten ska vara enkel, lekfull och vällagad. Förhoppningsvis faller det Norrköpingsborna i smaken, och med vår prisbild kommer de att kunna besöka oss flera gånger i veckan, säger Carina Carlqvist på Kvarterskrogen Asken.

 

Det händer mycket nytt i Knäppingsborg denna höst. Flera spännande koncept är på väg att flytta in i kvarteret.

 

– Nu jobbar vi för att ännu tydligare definiera det som är unikt med Knäppingsborg: kombinationen av historia, trender, kvalitet och en välkomnande atmosfär. Askens nya koncept passar perfekt i den utvecklingen. Vi stärker också Knäppingsborg som ett självklart centrum i en redan väl etablerad restaurangstad, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschefför fastighetsägaren Castellum.

 

Vad restaurangen ska heta och detaljerna i inredningskonceptet är ännu inte officiellt. Men visionen är på plats, och nu arbetar Asken mot målet tillsammans med inredningsarkitekterna Nordiq, som nyligen vann Svenska Designpriset.

 

– Det viktigaste är att vi får något som både vi och Norrköpingsborna verkligen kan känna sig nöjda med. Någon gång våren 2019 slår vi upp portarna, säger Carina Carlqvist.