19 april 2024
måndag, 12 november 2018 15:30

Mimer och Bonava bygger 1050 bostäder i Västerås

Skrivet av 
alt
I populära Öster Mälarstrand i Västerås äger kommunens bostadsföretag Mimer byggrätter för 1.400 bostäder.

 

Öster Mälarstrand är ett av Västerås mest attraktiva områden och där har kommunägda Bostads AB Mimer detaljplanerad mark med byggrätt för 1.400 bostäder. Mimer tänker själva bygga cirka 400 lägenheter och har nu tecknat avtal med Bonava om att sälja en del av marken och byggrätten till Bonava för deras byggnation av cirka 550 bostäder.

 

Bostads AB Mimer har avtalat om försäljning av marken Förseglet 1, som blir en del av ett sjönära boende med vatten, båtliv, restauranger, affärer och vackra promenader efter Mälaren. Det första spadtaget beräknas kunna tas under det första kvartalet 2019.

 

– Vi ser fram mot att tillsammans med Bonava utveckla det här området. Tillsammans kommer vi att bygga cirka 1.000 bostäder de kommande åren. Vår ambition är att ha en bra mix av aktörer och upplåtelseformer. Hela utvecklingen av ett sådant här attraktivt område är spännande och vi är öppna för att ta in ytterligare en aktör som ser samma möjligheter som Bonava och Mimer, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.