22 februari 2019
torsdag, 15 november 2018 14:47

Klart för byggstart i Riksbyggens Brf NEO i Malmö

Skrivet av 
alt
Det gamla polishusets arkitektur i Malmö kommer att bevaras och förnyas samtidigt som tre matchande huskroppar byggs på gården.

 

På kort tid har Riksbyggen sålt 43 av 122 lägenheter i Brf NEO Davidshall i Malmö, det före detta Polishuset som nu görs om till bostäder. Det innebär att det nu är klartecken att starta bygget och till sommaren 2021 beräknas inflyttningen i ett av Malmös bästa lägen kunna starta.

 

– Över 700 personer kom till säljstartseventet på Malmö Live för drygt en månad sedan och sammanlagt har över 8.900 personer anmält sitt intresse, säger Ulrika Nyström, regionchef på Bostad Syd.

 

– Samtliga lägenheter som hittills sålts har gått till personer som stått i Riksbyggens förturskö. Nu har vi precis öppnat upp försäljningen även för övriga intressenter, tillägger Annika Reis, sälj- och marknadschef på Bostad Syd.

 

En av de 43 lägenheter som hittills sålts är den magnifika taklägenheten på 8:e våningen. Den har ett eget våningsplan med hiss upp i lägenheten och stor terrass i söderläge. I föreningen finns fler lägenheter utöver det vanliga, till exempel Polismästarens bostad med flera bevarade unika detaljer som platsbyggd bokhylla, öppen spis, fiskbensparkett och med husets enda balkong som vetter rakt mot Davidshallstorg.