21 september 2019
torsdag, 15 november 2018 17:03

Amasten invigde de första Riki-husen

Skrivet av 
alt
Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Umeå och Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten, inviger det första huset byggt enligt Amastens modulsystem Riki.

 

Under torsdagen invigde Amasten Sveriges första Riki-hus med 44 lägenheter på Näckens väg 27 i Tomtebo, Umeå. Vid invigningen medverkade Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten och Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Umeå.

 

Riki Bygg, som ingår i Amasten, producerar tillsammans med en kinesisk partner lägenhetsmoduler av hög svensk design och kvalitet.

 

– Vi har jobbat med det här konceptet i mer än tre år och det är fantastiskt kul att se det första färdiga Riki-huset här idag, sa Jan-Erik Höjvall.

 

I augusti anlände de 44 lägenheterna till Umeå hamn, nästan helt inflyttningsklara, inredda med kök, toalett, speglar och allt. Sedan dess har taket byggts och monteras och fasaden har satts på plats, och nu är huset helt klart för inflyttning. Projektet kommer att följas av ytterligare ett hus med 33 lägenheter inflyttningsklara till hösten 2019.

 

– Umeå har bostadsbrist och det här är ett innovativt sätt att bygga, snabbt och med god kvalité. Det är ett bra komplement till vårt övriga bostadsbyggande i kommunen. Vi ser fram emot att våra hyresgäster flyttar in och att följa projektet vidare, sa Hans Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Umeå.