22 april 2019
torsdag, 06 december 2018 17:48

Fastpartner köper för nära 2 Mdr i Solna

Skrivet av 
alt
Solna Port (Brahelund 2) byggdes 2001-2002 av Skanska och var företagets huvudkontor fram till 2013/2014.

 

Fastpartner har avtalat om att förvärva fastigheten Brahelund 2 – även känd som Solna Port – av Areim för en köpeskilling om 1.953,5 Mkr, efter avdrag för uppskjuten skatt. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 41.000 kvm LOA samt 625 garageplatser och de årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 123 Mkr.

 

Fastigheten ligger strategiskt vid E4:an med goda publika kommunikationer till Stockholm City och Arlanda. Den består till största del av kontor men inrymmer även en restaurang, ett gym, lager- och konferensytor samt garageplatser. Så sent som i våras genomförde Areim uthyrningar om cirka 8.000 kvm i fastigheten, bland annat till Verisure Sverige AB, Kriminalvården, Mäklarsamfundet, OBOS Sverige, Myresjöhus, Smålandsvillan och Kärnhem.

 

Solna Port är certifierad enligt Breeam In Use, very good, samt delvis finansierad genom emission av en grön obligation.

 

I och med förvärvet stärker Fastpartner sin position i Solna. Efter förvärvet kommer cirka 87 procent av bolagets hyresintäkter från Stockholmsområdet. Tillträde ska ske den 1 februari 2019.

 

– Fastpartner förstärker inte bara sin position som fastighetsaktör i Solna utan förvärvar även en fastighet av hög kvalitet med en stark helhetslösning för hyresgästerna. Fastigheten ger oss en produkt för framtiden som kan möta efterfrågan från hyresgäster som letar efter ett alternativ till Stockholms innerstad, säger Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.