22 april 2019
måndag, 17 december 2018 16:22

Hemfosa köper för 108 Mkr i Västsverige

Skrivet av 

Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

 

 

Hemfosa har köpt och tillträtt tre moderna vårdfastigheter i Stenungsunds kommun, Uddevalla kommun och Vänersborg till ett totalt fastighetsvärde om cirka 108 Mkr. Förvärven kompletterar befintlig portfölj väl och stärker samarbetet med Västra Götalandsregionen, en av Hemfosas större hyresgäster.

 

I Stenungsund och Uddevalla har Hemfosa förvärvat två vårdcentraler med Västra Götalandsregionen som största hyresgäst. De fullt uthyrda fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 2.600 kvm och en återstående avtalslängd om 8 år. Årliga hyresintäkter uppgår till 5,7 Mkr.

 

I Vänersborg har ett specialboende förvärvats med åtta nybyggda lägenheter och lokaler för dagverksamhet med Vänersborgs kommun som hyresgäst. Fastigheterna har en uthyrningsbar yta om 1.600 kvm och en återstående avtalslängd om 10 år. Årliga hyresintäkter uppgår till 2,4 Mkr.

 

– Hemfosa ska fortsätta växa med bra samhällsfastigheter på alla våra tre nordiska marknader och vi är aktiva med både förvärv och utveckling av nya fastigheter i samarbete med samhällsaktörer. Jag är nöjd att vi med dessa förvärv utökar samarbetet med Västra Götalandsregionen som redan är en av Hemfosas större hyresgäster i Sverige, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.