22 april 2019
torsdag, 10 januari 2019 14:51

Hemsö köper Qvarforts konkurs

Skrivet av 

 


Hemsö ska utveckla kvarteret Herkules i centrala Trelleborg. Bild: Trelleborgs kommun

 

Hemsö förvärvar halva kvarteret Herkules i centrala Trelleborg bestående av tre befintliga fastigheter om 5.900 kvm och byggrätter om 15.000 kvm. Förvärvet sker från konkursen i Tommy Qvarforts bolag Abitare. Investeringen uppgår till cirka 80 Mkr. Kvarteret, där även Rådhuset är beläget, ligger nära citykärnan i Trelleborg.

 

De förvärvade fastigheterna består förutom av byggrätten av en handelsfastighet samt ett magasin, det så kallade Thelinska Magasinet. De största hyresgästerna i handelsfastigheten är idag HM, Swedbank och Region Skåne.

 

– Trelleborgs kommun går en intressant framtid till mötes med fokus på tillväxt och intressanta stadsbyggnadsprojekt. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

 

– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande.

 

Se länk:

Förfalskad värdering i Qvarforts bolag