Skriv ut denna sida
fredag, 11 januari 2019 12:32

Skanska avtalar för ytterligare 1,9 Mdr i USA

Skrivet av 

 


Skanska ska bygga laboratorier och klassrum för  Western Carolina University i Collowhee, North Carolina, USA.




Skanska inleder året med att redogöra för ytterligare avtal och tilläggsavtal för cirka 1,9 Mdr kr i USA. Under den senaste veckan har bolaget rapporterat om nya uppdrag i USA för totalt cirka 13,7 Mdr kr.

Nu senast meddelade Skanska att bolaget har tecknat tilläggsavtal värt 620 Mkr med Sherwood School District för att bygga Sherwood High School i Oregon. Den sammanlaga kontraktsumman för uppdraget blir därmed cirka 1,3 Mdr kr. Skolan ska stå klar till årsskiftet 2020-2021.

Vidare går Skanska in i nästa fas av ett avtal om 570 Mkr med Western Carolina University om att bygga en universitetsbyggnad för naturvetenskapliga ämnen i Cullowhee, North Carolina. Uppdraget omfattar en byggnad om 17.000 kvm vetenskapslaboratorier och klassrum samt med takterrass och växthus på taket.
Projektet startade i juli 2018 med ett kontraktsvärde för den första fasen om 200 Mkr och färdigställandet beräknas ske i oktober 2021.

I Vancouver, Washington, har Skanska tecknat tilläggsavtal värderat till 390 Mkr för två nya skolor med Vancouver School District. Det initiala kontraktet offentliggjordes i juni 2018 och den sammanlagda kontraktssumman blir cirka 700 Mkr.

Slutligen har ett nytt avtal tecknats med TriHealth om att bygga TriHealth Good Samaritan Western Ridge Medical Center i Cincinnati, Ohio. Detta kontrakt värderas till 310 Mkr och uppdraget avser en utbyggnad om 9.000 kvm, vilken ska inrymma primärvårdsläkare och utbyggd cancervård, inklusive strålklinik och infusionscentrum.

Senaste från Redaktionen