Skriv ut denna sida
måndag, 14 januari 2019 16:46

Rekordmånga förmedlade hyresrätter

Skrivet av 

 


Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingen i Stockholm.


 

Aldrig tidigare har så många fått en lägenhet genom Bostadsförmedlingen i Stockholm. Under fjolåret förmedlades 13.455 lägenheter och omkring 23.000 personer fick därmed en ny bostad. Det motsvarar ungefär 54 lägenheter per arbetsdag och är en ökning med 16 procent jämfört med föregående år.

 

Förmedlingen av ungdoms- och seniorbostäder ökade kraftigt, men sett till antalet var det förmedlingen av vanliga hyresrätter som ökade allra mest.

 

– Vi är väldigt glada över att så många valt att använda vår förmedlingstjänst och att allt fler bostadsbolag ser nyttan med att samla lediga hyresrätter på ett och samma ställe. Under 2018 var det ett 20-tal nya bostadsbolag som ville börja använda våra tjänster, säger Christer Edfeldt, vd för Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Under året växte bostadskön med 39.559 personer, motsvarade en ökning med 7 procent, vilket ligger i linje med de senaste årens ökning. Andelen aktiva i bostadskön, de som gör minst fem intresseanmälningar per år, var också lika stor som tidigare; 14 procent.

 

Den genomsnittliga kötiden som behövdes för att få en bostad var oförändrat 10,3 år, vilket var ett trendbrott eftersom kötiden annars har ökat för varje år de senaste åren.

Senaste från Redaktionen