26 januari 2020
onsdag, 16 januari 2019 17:18

Eurocommercial slutför affär med Aberdeen

Skrivet av 

Les Allées de Cormeilles, nära La Défense i Paris, har totalt 12 butikshyresgäster.Woluwe köpcentrum i Bryssel omfattar 46.000 kvm BTA.

 

Eurocommercial Properties N.V. har slutfört försäljningen av köpcentrumet Les Allées de Cormeilles i nordvästra Paris till Aberdeen Standard Investments för 49,9 MEUR, vilket är i linje med Eurocommercials värdering i juni 2018.

 

Transaktionen offentliggjordes i november och slutfördes i slutet av år 2018 som en del av bolagets pågående aktivitetsrotationsprogram, inom vilket ytterligare en försäljning planerad för detta år.

 

Samtidigt meddelar Eurocommercial har ökat sitt innehav i Woluwe köpcentrum i Bryssel, Belgien. Det var i mars i fjol som Eurocommercial kom överens med belgiska AG Real Estate (AG Insurance) att köpa Woluwe köpcentrum till ett pris av 468 MEUR. Denna transaktion innefattade 23.000 kvm av den totala bruttoytan på 46.000 kvm, all angränsande mark, parkering, gemensamma utrymmen och strategisk kontroll.

 

Nu har Eurocommercial kommit överens med AG om ytterligare två transaktioner för resterande 23.000 kvm i Woluwe köpcentrum för totalt 170 MEUR. Betalning kommer till en del att ske genom att Eurocommercials belgiska FIIS (REIT) utfärdar aktier till AG Insurance, som därmed blir en minoritetsaktieägare i det bolaget. Eurocommercal har påbörjat en utbyggnation av köpcentrumet i form av mer handel samt bostäder. Totalt omfattar den planerade utbyggnationen cirka 11.600 kvm.