25 januari 2020
torsdag, 17 januari 2019 15:24

Catalyst köper Center Syd

Skrivet av 

 


Galleria Center Syd, som ligger vid E6 i Löddeköpinge mellan Helsingborg och Malmö, renoverades och byggdes ut 2015 och omfattar cirka 40.000 kvm.Catalyst Capital har köpt fastigheter för 194 MEUR (cirka 2 Mdr kr) till sin core plus-fond European Property Fund (CCPEPF) med en investeringskapacitet om 1 miljard euro. I förvärvet ingår Galleria Center Syd i Malmö som säljs av Baring Real Estate, Rathaus Center Dietzenbach nära Frankfurt med Hahn Group som säljare, Zielony Targówek i Warszawa som förvärvas från Credit Suisse Asset Management samt ett kontorsprojekt som är under uppförande av VINCI Immobilier i Saint-Denis, Paris.

 

Galleria Center Syd, som ligger vid E6 i Löddeköpinge mellan Helsingborg och Malmö, renoverades och byggdes ut 2015 och omfattar cirka 40.000 kvm med hyresgäster som ICA Maxi, Systembolaget, H&M, Stadium, Lindex, KappAhl och Clas Ohlson.

 

Catalyst har utsett NCAP som tillgångsförvaltare och säljaren rådgavs av Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling. För senior skuldfinansiering svarar Helaba.

 

Rathaus Center Dietzenbach är ett modernt shoppingcenter i två våningar i Dietzenbach, som ligger 12 km sydost om Frankfurt. Det omfattar 22.000 kvm och har 32 hyresgäster.

 

Zielony Targówek om 25.000 kvm i Warszawa, varav 85 procent är uthyrt till 12 internationella och nationella återförsäljare, bland andra KFC, Saturnus och Dreams Design.

 

– Dessa tre detaljhandelsinvesteringar ger stabil, långsiktig inkomst med potential för värdeförbättring genom kapitalförvaltning och utvecklingsinitiativ, vilket kommer att ge attraktiva avkastningar för våra investerare, säger Kean Hird, partner och fondförvaltare på Catalyst.

 

Kontorsprojektet i Paris omfattar 6.700 kvm och uppförs i Pleyel-distriktet Saint-Denis, som kommer att bli det viktigaste strategiska transportnavet för projektet Grand Paris och platsen för den olympiska byn för olympiska spelen i 2024. Byggnaden beräknas stå klar under det andra kvartalet 2020.

 

Catalyst tillkännagav fondens första investeringar, totalt omfattande 200 MEUR i mars 2018. Dessa investeringar genomfördes i Frankfurt (Fiat Campus), Berlin (grossistmarknad), Leipzig (detaljhandelspark), Paris (kontor och köpcentrum) och Wroclaw (Nobilis Business House). Dessutom förvärvade Catalyst tre nybyggda servicestationer vid autobahn i Tyskland med hyreslängder på mellan 5 och 25 år.