10 april 2020
fredag, 18 januari 2019 13:18

Coop öppnar butiker i tre nya projekt

Skrivet av 

Coop öppnar nya moderna butiker i Fabeges Grand Central i Sundbyberg…

 

… i Riksbyggens BRF Blicken på Haningeterrassen…

 

 

… och i NCCs multihus Bryggan i Limhamns Läge, Malmö.

 


Coop Butiker och Stormarknader öppnar nya butiker projekt hos Fabege i Sundbyberg och Riksbyggen i Haninge och NCCs projekt Bryggan i Malmös nya stadsdel Limhamns Läge.

I maj öppnar Coop en ny modern butik ett stenkast från tunnelbana, pendeltåg, tvärbana och buss i Fabeges nya fastighet Grand Central Sundbyberg. I och med butikens placering kommer man att erbjuda både ett brett sortiment av färskvaror och mat som kan ätas både i butiken och på språng.

Under våren öppnar Coop även en butik i det nedre bottenplanet på Riksbyggens Brf Blicken i Haninge. Föreningen, med 85 bostadsrätter i ett 18-våningshus, är först ut i satsningen på Haningeterrassen, som får totalt cirka 600 bostäder, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal. I höstas startade inflyttningen i Brf Blicken och nu kommer de boende att få väldigt nära när de ska göra sina dagligvaruinköp.

– Med en modern matbutik i samma hus minskar behoven av en egen bil för att göra sina inköp. Det både sparar tid för de boende och är bra för miljön, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader i höst öppnar på 2.400 kvm i Multihuset Bryggan, som utvecklas av NCC Property Development. Butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment. Förutom den nya Coop-butiken kommer multihuset Bryggan att rymma parkeringshus, bostäder, kontor, vårdcentral och en förskola med lekplats på taket.