10 april 2020
tisdag, 22 januari 2019 12:00

Vasakronan hyr ut 7.200 kvm till SCB i Solna

Skrivet av 

 


Sommaren 2020 lämnar statistikmyndigheten SCB sina nuvarande lokaler i Garnisonen i Stockholm och flyttar till Solna Strand.

 

 Vasakronan har kontrakterat SCB på 7.200 kvm i Solna Strand, vilket innebär att utvecklingen av den andra etappen av projekt STRAND går in i sin slutfas. Uthyrningen till SCB ger STRAND en uthyrningsgrad om 57 procent i de två byggnader som etapp två avser. Cushman & Wakefield har bistått SCB med lokalsökning och förhandling av hyresavtal.


– SCB har varit vår hyresgäst i befintliga lokaler i Garnisonen sedan tidigt 70-tal. Med flytten till STRAND får myndigheten mer ändamålsenliga och sammanhållna lokaler i ett sjönära läge med väldigt goda kommunikationer oavsett om man väljer cykel, båt, tunnelbana, pendeltåg eller tvärbana, säger Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm.

Totalt omfattar projekt STRAND två etapper om totalt 26.000 kvm fördelat på sex plan i tre huskroppar. Den första etappen, om 4.400 kvm, är färdigställd och fullt uthyrd till bland annat COWI som tillträdde hösten 2017.

I november i fjol blev det klart att även Universitets- och högskolerådet, UHR, flyttar till området. Uthyrningen om 6.600 kvm blev startskottet för etapp två. Med förhyrningen till SCB färdigställer Vasakronan även hus B och C och fullföljer därmed projekt STRAND som står klart i sin helhet tredje kvartalet 2020.

Målet är att modernisera och skapa en ny struktur och nya samband mellan de tre befintliga byggnaderna. Samtidigt öppnas en ny siktlinje och gemensamma ytor skapas hela vägen ner till strandkanten.