5 april 2020
tisdag, 22 januari 2019 17:01

SSSB förtätar på Jerum

Skrivet av 

 


På Jerum vid Gärdet, som idag har 445 studentbostäder, planeras nu ytterligare 400 studentbostäder. Tidig skisss av White arkitekter.

 

 


Äntligen går en lång process i mål som möjliggör en förtätning av studentbostadsområdet Jerum, Väbeln 3, på Gärdet i Stockholm. Totalt räknar Stockholms studentbostäder med att detta ska resultera i cirka 400 studentbostäder i en attraktiv studentmiljö, nära natur och skola.

 

Turerna har varit många och långa kring förtätningen på Gärdet. Detaljplanen har fått genomgå såväl upphävda beslut som nya överklaganden. Men i december 2018 vann detaljplanen laga kraft i Mark- och miljööverdomstolen och nästa steg i processen kan ta fart.

 

– Såklart hade vi välkomnat en snabbare process, men vi är glada att vi nu kan bygga cirka 400 nya studentbostäder. Det kommer verkligen väl till pass och kommer att gynna såväl Stockholms studentliv som området kring Gärdet, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

 

Med detta tar Stockholms studentbostäder ytterligare ett kliv i att skapa 2.000 nya studentbostäder i campusnära områden, vilket är stiftelsens för de närmsta åren.  I dag erbjuder stiftelsen över 8.000 studentbostäder, allt från ettor och korridorsrum till familjelägenheter runt om i Stockholm.