19 april 2024
fredag, 25 januari 2019 15:08

Skanska bygger bostäder för 480 Mkr i Helsingfors

Skrivet av 

 

Skanska utvecklar 265 prisvärda bostäder i Helsingfors frihamn.

 



Skanska har tecknat avtal med Helsingfors stad om att bygga bostäder i Jätkäsaari (Busholmen) i Helsingfors frihamn. Kontraktet är värt cirka 480 Mkr (47 MEUR) och omfattar design och konstruktion av 265 lägenheter i tre byggnader.  Projektet består av två 15 våningar höga torn och två lägre delar där höjden på husen varierar mellan fem och åtta våningar. Parkeringsgarage ska uppföras i en separat byggnad. Lägenheterna ska vara klar för inflyttning våren 2022.

 

Kontraktet mellan Skanska och Helsingfors stad är en fortsättning på ett avtal som skrevs mellan parterna i samma område för ett år sedan. Detta kontrakt omfattade ett kvarter med 223 lägenheter – en blandning av hyresrätter, prisvärda bostadsrätter och stadsradhus – värderades till 415 Mkr.

 

Bostäderna i den nu aktuella överenskommelsen ska bidra till att erbjuda bostäder till rimliga priser i Helsingfors – något som det finns en stor efterfrågan på tack vare fortsatt stadig befolkningstillväxt.

 

Byggnadernas energieffektivitet ligger högst upp i skalan enligt byggnadsreglerna för 2018. De har exempelvis utformats för att möjliggöra montering av solpaneler på taken och de nedre taken kommer att vara utrustade med växter och grönområden.