23 april 2024
torsdag, 31 januari 2019 11:15

Wallenstam bygger 300 bostäder i Åkersberga

Skrivet av 

 

Söra Kvarter i Åkersberga. Illustrationsskiss Belatchew Arkitekter

 


Wallenstam har byggstartat 300 rökfria hyreslägenheter i centrala Åkersberga i Österåker kommun. Det är Wallenstams andra byggstart här då 128 hyreslägenheter påbörjades i maj förra året invid Norrgårdsvägen. Tornstaden har anlitats av Wallenstam för att ansvara för totalentreprenaden av de 300 hyresrätterna.

– Det känns härligt att vara igång även med denna nyproduktion i Österåker kommun, det innebär att vi nu bygger totalt cirka 500 nya hyresrätter i centrala Åkersberga, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

De 300 hyreslägenheterna fördelas på två kvarter vid Söra simhall och byggs cirka 450 meter från Åkersberga station. Husen som blir 4-5 våningar höga är ritade av Belatchew Arkitekter. Lägenheterna kommer att vara på 1–5 rum och kök och ha balkong eller uteplats. Här kommer det även att finnas lokaler för exempelvis kaféer eller annan verksamhet.

– Arbetet med att lägga grunden för omvandlingen av Åkersberga till en modern stad med småstadskaraktär är i full gång. Söra Kvarter, med sina lokaler för verksamheter i gatuplan, kommer att passa väl in i den nya stadsbilden, säger Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

Inflyttning ska enligt planerna ske under perioeden juni 2020–juni 2021 och hyresrätterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, Wallenstams egen kö för nyproduktion samt en viss del via kommunägda Armada Bostäder.