19 januari 2020
torsdag, 31 januari 2019 15:44

Prime Living säljer i Karlstad

Skrivet av 

 

Johan von Essen och Hans Thyrén köper Prime Livings 140 studentlägenheter i Kronoparken nära Karlstad universitet.


 

Colliers International med ansvarig projektledare Sofia Folstad har agerat rådgivare vid försäljningen av fastigheten Kornetten 2 i Karlstad. Fastigheten är belägen i Kronoparken med närhet till Karlstad Universitet och består av 140 studentlägenheter. Köpeskillingen för fastigheten uppgår till 70 Mkr och säljare är Prime Living. Köpare är Verna Söderort AB och huvudintressenter bakom det förvärvande bolaget är Johan von Essen och Hans Thyrén. Affären sker genom en bolagsförsäljning och tillträdesdatum är 2019-01-31. I och med försäljningen lämnar Prime Living Karlstad.

 

Med ovan affär inräknad har Colliers under 2018 agerat transaktionsrådgivare till totalt 1.558 studentlägenheter, motsvarande en uthyrningsbar area om cirka 52.000 kvm i studentstäder över hela Sverige. Det motsvarar ett fastighetsvärde på cirka 1 Mdr kr.

 

– I Europa har segmentet studentbostäder länge varit en nischad investeringsstrategi och vi ser nu att intresset från både internationella och nationella aktörer ökat för studentbostadsinvesteringar i Sverige. Vi har haft förmånen att arbeta i studentstäder över hela Sverige och ser fram emot att vara den största rådgivaren inom segmentet även 2019, säger Rebecka Norberg, Head of Capital Markets, Colliers.